Deze datingsites zijn voor u getest

Het dating woordenboek

Termen die je vaak tegen zult komen tijdens het online datenAccount : Het persoonlijke deel van een datingsite waar u zelf op kunt inloggen. Hier staan uw privégegevens en berichtjes van en naar andere leden in.

Actieve leden : Leden die daadwerkelijk actief zijn op de datingsite (sommige leden zijn namelijk niet meer actief maar het account bestaat nog wel).

Bi-(seksueel) : Wanneer iemand zich seksueel en/of emotioneel aangetrokken voelt tot zowel de gelijke als andere sekse.

Cammen : Het gebruik maken van de webcam. Tijdens een gesprek (chat) ook gebruik maken van de webcam zodat de personen elkaar op het scherm kunnen zien.

Chatten : Het direct in contact zijn met andere leden. Hierbij wordt tekst die u verstuurt direct op het scherm van de andere persoon getoond. Hierdoor kunt u direct communiceren met de andere persoon.

Community/Communitie : Een plaats waar personen bij elkaar komen met een gemeenschappelijk doel. Bijv. een datingsite (waar mensen komen daten) wordt ook wel datingcommunity genoemd.

Contactsite : Website die het mogelijk maakt dat personen met elkaar in contact kunnen komen.

Daten : Het actief contact leggen met andere personen (singles). Vaak als doel een (liefdes-)relatie met iemand aan te gaan. Maar ook voor gewone vriendschappen.

(online) Dating : De activiteit waarbij personen afspraakjes met elkaar maken teneinde een liefdes-, vriendschaps- of seksrelatie met elkaar aan te gaan. "Online" houdt in dat dit op het internet geschiedt.

Datingsite : Website die het mogelijk maakt dat personen met elkaar in contact kunnen komen (die als doel hebben om te daten).

Datingcoach : Iemand die u begeleidt tijdens het daten.

Fake-accounts : Een term die wordt gebruikt wanneer leden zich voordoen alsof zij echt geďnteresseerd in u zijn. Soms echter zit er een bedrijf achter dat u probeert over te halen om per sms/telefoon in contact te komen. Hiervoor betaalt u dan een hoop geld dus wees gewaarschuwd.

Flirten : Een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond (bron: www.wikipedia.nl).

Gay/homo : Wanneer iemand zich seksueel en/of emotioneel aangetrokken voelt tot de gelijke sekse.

Hetero : Wanneer iemand zich seksueel en/of emotioneel aangetrokken voelt tot de andere sekse.

Internetdaten : Een term die ook voor (online) dating wordt gebruikt; het actief contact leggen met andere personen (singles).

Leden : De personen die zijn aangemeld op de website.

Leden online : Meestal op de voorpagina getoond. Dit geeft aan hoeveel leden er op dat moment op de website aanwezig zijn.

Man/vrouw verhouding : Wordt vaak gebruikt om aan te duiden hoeveel procent van de leden mannelijk danwel vrouwelijk is. Een man/vrouw verhouding van 60/40 betekent bijvoorbeeld dat van de leden 60% mannen en 40% vrouwen zijn.

Match : Wanneer het tussen twee personen klikt is er een match. De personen passen goed bij elkaar.

Matchingservice : De service (bijvoorbeeld een website of bedrijf) die personen met elkaar in contact brengt. De matchingservice probeert personen met dezelfde normen, waarden en interessses aan elkaar te koppelen.

Member(s) : Een term die gebruikt wordt voor "leden" van een website.

Premium lid : Deze term wordt gebruikt voor leden die voor hun lidmaatschap betalen. Premium-leden hebben vaak meer mogelijkheden op een datingsite dan gratis leden. Ook wel VIP-lid of VIP-member genoemd.

Profiel : De persoonlijke gegevens die men achter laat op een datingsite. Het profiel geeft andere leden van een datingsite inzicht in de persoon achter het profiel. Er staat informatie in over rook- en drinkgewoonten, kinderwens, verwachtingen van een relatie, etc. Hoe uitgebreider het profiel wordt ingevuld hoe groter de kans is dat je benaderd wordt door iemand die bij je past.

Single : Iemand die geen relatie heeft.

Speeddaten : Tijdens speeddaten worden mensen steeds voor korte tijd (enkele minuten) aan elkaar gekoppeld om een gesprek aan te gaan. Er wordt steeds van plek gewisseld waardoor men veel personen in een korte tijd spreekt. Achteraf geeft men (anoniem) aan of er interesse is om vaker af te spreken. Zijn beide personen positief dan is er een match. Speeddaten gebeurt meestal in de echte wereld (in een restaurant bijvoorbeeld) maar kan ook online plaatsvinden.

Swingers : Stellen die andere stellen ontmoeten voor seks en/of blijvende intieme vriendschappen.

VIP-member / VIP-lid : Deze term wordt gebruikt voor leden die voor hun lidmaatschap betalen. VIP-leden hebben vaak meer mogelijkheden op een datingsite dan gratis leden. Ook wel Premium lid genoemd.

Webcam : Een camera die is aangesloten op uw computer. Hiermee kunt u beelden naar andere computers versturen.